Tocmai ati varsat vin rosu pe fata de masa, suc de portocale pe rochie sau capsuni pe canapea. In afara de purul ghinion, v-ati ales cu niste pete cam greu de inlaturat. Iata cateva trucuri dintr-o carte de sfaturi practice scrisa de Cerentha Harris care va ajuta sa eliminati petele de pe tesaturi:

Fructe de padure: Stergeti pata cu suc de lamaie, lasati-o 1-2 ore sa se zvante, apoi spalati ca de obicei.

Suc de fructe: Clatiti abundent in apa rece. Apa calda poate intari pata. Spalati ca de obicei. Daca pata persista, inmuiati-o in inalbitor sau tratati-o cu o solutie de indepartare a petelor.

Iarba: Inmuiati tesaturile din fibre naturale intr-o solutie din doua parti alcool metilic, o parte solutie de hidroxid de amoniu si trei parti apa fierbinte. Spalati ca de obicei.

Ruj, farduri: Frecati pata cu o carpa muiata in apa si putin hidroxid de amoniu.

Parfum: Acesta poate decolora tesaturile, alsand adesea o pata maronie. Tratati cu glicerina – lasati cateva ore si apoi spalati in apa calda cu sapun. Clatiti bine.

Vin: Turnati imediat sifon sau apa minerala pe haine pentru a sterge pata. Repetati pana cand acesta dispare, apoi spalati ca de obicei.