Daca ai un copil care sufera de o raceala, o gripa sau o bronsita, atunci un aparat de aerosoli pentru copii poate sa amelioreze simptomele si sa elimine riscul dezvoltarii de astm. Exista din ce in ce mai multe variante de aparate cu aerosoli pe piata, gasindu-se modele de tip nebulizatoare, inhalatoare presurizate cu doze masurate sau inhalatoare cu pulbere uscata.

Atunci cand copilul sufera de raceala, este foarte important sa stii cu exactitate care este aparatul potrivit pentru el, deoarece un aparat bun poate sa creasca foarte mult eficienta medicamentelor inhalate si sa scada timpul de recuperare.

Care sunt tipurile de aparate cu aerosoli?

Momentan, piata prezinta 3 tipuri de aparate cu aerosoli:

Nebulizatoarele
Sunt aparate care transforma un medicament lichid in suspensie formata din particule fine, care sunt inhalate de cel mic prin intermediul unei masti. Acest tip de aparat cu aerosoli este foarte apreciat de catre parinti, in conditiile in care asigura mai multe beneficii. Cel mai mare pare a fi faptul ca ii ofera posibilitatea copilului de a respira normal. Un astfel de aparat cu aerosoli poate sa fie utilizat si pe timp de noapte, atunci cand copilul doarme si poate sa administreze o doza mare de medicamente.

Inhalatoare cu pulbere uscata sau DPI
Si acestea sunt destul de apreciate pe piata, insa sunt destinate copiilor mai mari. Motivul este faptul ca genereaza particule solide, mai greu de inhalat. Pentru a le putea folosi, copilul trebuie sa inhaleze profund. Marele beneficiu al acestor tipuri de aparate este faptul ca sunt foarte eficinte.

Inhalatoare presurizate cu doze masurate sau MDI
Acestea sunt asemanatoare cu nebulizatoarele, generand particule sau suspensii lichide. In cazul acestui tip de aparat, depunerile pulmonare se fac prin inspiaratii cat mai lente, care trebuie sa fie facute cu ajutorul accesoriilor care vin la pachet cu aparatul.

Cu ultrasunete sau cu compresor?

Daca iti doresti un aparat cu aerosoli foarte silentios, poti opta pentru cel cu ultrasunete, deoarece foloseste un cristal piezoelectric, care nu produce zgomot. Aparatele cu compresor in schimb, sunt ceva mai galagioase, insa nu sunt deranjante. Acestea livreaza aerul in tancul pentru medicament cu ajutorul unui compresor si sunt extrem de eficiente. Este bine sa te asiguri ca achizitionezi un aparat care sa nu deranjeze copilul in momentul in care isi ia medicamentatia.

Ce alte dotari trebuie sa aiba un astfel de aparat?

Atunci cand vine vorba despre sanatate este foarte important sa fim informati corect, iar pe efamilia.ro gasesti mai multe detalii utile despre aparate de ingrijire, dar si afectiuni si metode de tratament. Atunci cand achizitionezi un aparat cu aerosoli, trebuie sa te asiguri ca acesta este dotat cu absolut toate accesoriile de care ai nevoie. Orice aparat de aerosoli trebuie sa contina atat o masca de adult, cat si una pentru copii, trebuie sa contina o piesa de gura si una de nas.

Un astfel de aparat este ideal sa poata fie curatat cu usurinta si sa fie manevrat rapid, chiar si de catre un copil. Nu neglija pretul si marca aparatului pe care il cumperi, deoarece sunt foarte importante si s-ar putea sa decida calitatea produsului. Chiar daca pretul este ceva mai mare, este bine sa alegi intotdeauna marcile consacrate.